Biobased bouwen

Een nieuwe stap in biobased bouwen met AimS®

Op aardolie gebaseerde bindmiddelen zijn eindig. Door zoveel als mogelijk te vervangen door bindmiddelen uit hernieuwbare grondstoffen, maken we onze missie waar: bewust bouwen.

visual_aims_50260_768x512px_W576xH0

Op aardolie gebaseerde bindmiddelen zijn eindig

Onze R&D collega's zijn op volle kracht om onze ambitie waar te maken: zo min mogelijk op aardolie gebaseerde materialen in onze producten zónder de vertrouwde kwaliteit te verliezen. Onze AimS-producten zijn het eerste resultaat uit dit innovatieproces.

Meer over onze reis naar biobased: AimS

Onze ambitie: biobased gevelisolatie mogelijk maken

"Natuurlijk zijn we tevreden met de stappen die we als één van de eersten in onze markt hebben kunnen nemen. Maar anderzijds realiseren we ons ook des te sterker dat we er nog niet zijn. Het aandeel bindmiddelen dat we nu kunnen vervangen door biobased is een eerste succes, maar het is slechts een begin. We willen nóg verder gaan met het reduceren van fossiele grondstoffen, zonder dat we inleveren op de vertrouwde kwaliteit van Sto.

We zijn optimistisch dat we in de toekomst nog meer op aardolie gebaseerde componenten kunnen vervangen. Misschien ook in standaardproducten. De portefeuille wordt uitgebreid. Dat is een langdurig en zeer nauwkeurig R&D proces. Ik kijk uit naar de stappen die gaan komen.”

AimS_Interview_JvL_2400x1600px_W768xH0

Jack van Leeuwen

Head R&D | Sto SE & Co. KGaA

Over AimS®

  • Producten op basis van biobased bindmiddel, waarbij een gedeelte van de fossiele grondstoffen vervangen werd door dennenolie, een bindmiddel afkomstig uit pijnboomschors. 
  • Compleet op elkaar afgestemd systeem, bestaande uit een wapeningslaag, pleister en gevelverf.
  • Voorzien van milieukeur 'Blue Angel' 
  • Vanwege Nederlandse wet- en regelgeving nog in toelatingsprocedure voor Nederlandse markt

“Besparen op niets, behalve op fossiele grondstoffen. Dat is onze toekomst.”

Marthijn Reekers

Marthijn Reekers

Commercieel Productmanager - Sto Isoned

Wat is AimS®?

AimS. Aimed at Sustainability. Met AimS® zetten we een nieuwe stap in de richting van een biobased productlijn. We vervangen een gedeelte van de fossiele grondstoffen door een natuurlijk alternatief, zonder in te leveren op de uitstekende kwaliteit die je van Sto gewend bent.

Wat zijn de uitgangspunten van AimS®?

Geen ethanol, geen palmolie. Geen lange transportroutes en absoluut niet inleveren op kwaliteit. De zoektocht van ons R&D team was niet makkelijk. Wat we zochten, vonden zij in een afvalmateriaal uit de houtindustrie: pijnboomschors. In de producten uit de AimS-productlijn is een deel van de aardolie vervangen door dennenolie, een biobased grondstof. 

Waaruit bestaat het StoTherm AimS® systeem?

Ons R&D team heeft drie producten ontwikkeld binnen de StoTherm AimS® productlijn: wapeningslaag StoArmat Classic AimS®, pleister Stolit AimS® K/MP en gevelverf StoColor Lotusan AimS®. Vanwege Nederlandse wet- en regelgeving zijn we op dit moment nog aan het testen alvorens StoTherm AimS® op de Nederlandse markt verkrijgbaar is.*

EIKE_quote

We kunnen klimaatverandering niet meer voorkomen, maar het moet onze gezamenlijke taak zijn om de veranderingen te minimaliseren, zodat mens en milieu zich kunnen aanpassen aan klimaatverandering.

Dr. Eike Messow

Sustainability Manager | Sto SE & Co. KGaA

* AimS® producten zijn in omliggende landen reeds verkrijgbaar. Voor de Nederlandse markt is AimS® nog niet beschikbaar: dit heeft te maken met de Nederlandse wet- en regelgeving, waarin andere meetwaarden gehanteerd worden dan de Europese standaard (NL BSB).  Op dit moment is het testproces in volle gang.