Veilig en betrouwbaar

Brandveilige toepassing van EPS-ETICS

De brandveiligheid van Nederlandse gebouwen kan niet voldoende aandacht krijgen. Zo liet branchevereniging Bond voor Pleisterbouw de brandveiligheid van thermische systemen voor EPS-buitengevelisolatie met pleisterwerk onderzoeken door onafhankelijk onderzoeksbureau DGMR. In Renda's research werd uitgezocht hoe brandveilig een complex precies is na een ingrijpende renovatie.

Renda's research: brandveiligheid

Op dit moment worden veel complexen verduurzaamd. Het isoleren van het gebouw, en dan met name de gevel, is vaak een belangrijk onderdeel van de renovatie. Hoe brandveilig is een complex nu precies na een ingrijpende renovatie? Renda zocht het uit!

In deze video gaat Renda in gesprek met Joost Ebus van het Lectoraat Brandpreventie, Goos Janssen van Brandweer Nederland, René de Feijter en Arjo Lock van Efectis en Rob de Jong van Sto Isoned. 

Bekijk de video
Hoofdstudie DGMR

Rapport 'Brandveilige toepassing van EPS-ETICS' door DGMR

De branchevereniging Bond voor Pleisterbouw, (waarin pleisterfabrikanten en leveranciers van buitengevelisolatiesystemen zich hebben verenigd) liet de brandveiligheid van thermische systemen voor EPS-buitengevelisolatie met pleisterwerk onderzoeken door onafhankelijk onderzoeksbureau DGMR. Dit rapport geeft op heldere wijze een beschrijving van het principe inzake brandveiligheid, de technische inhoud van de Bouwbesluitvoorschriften en eisen aan de (beperking van de) branduitbreiding. 

Download het DGMR rapport
brandstroken brandstrook mw dgmr

Samenvatting ‘Brandveilige toepassing van EPS-ETICS’

De branchevereniging Bond voor Pleisterbouw, waarin pleisterfabrikanten en leveranciers van buitengevelisolatiesystemen zich hebben verenigd, heeft het volledige DGMR-rapport samengevat in een leaflet. 

shutterstock_1207028701

Vragen over de veiligheid of betrouwbaarheid van een gevelsysteem?

Wij helpen je graag verder.