Prinses Margrietlaan, Zeist

Opleven met Sto

“Toekomstbestendige woningen bereik je niet met halve maatregelen, dat moet je gewoon in één keer goed doen.” - Rob de Jong, directeur Sto Isoned

Met Britt&Lynn de gevels in

Met Britt en Lynn de gevels in

Wat voor effect heeft gevelrenovatie op bewoners? Britt & Lynn onderzoeken dat met een knipoog en niet gehinderd door bouwjargon. Waar wij het vaak hebben over BENG en allerlei technische termen, kijken bewoners naar hun comfort. Minder herrie, geen tocht, het is echt kwaliteit, oordelen de bewoners.

Bekijk de vlogs
Whitepaper warmtepomp en isolatie

Efficiënt verwarmen met een warmtepomp: welke isolatietoepassingen zijn vereist?

Beter isoleren is een must. Maar is iedere woning geschikt voor een warmtepomp? Aan de hand van drie typen woningen (vooroorlogs, tussen 1960 - 1990 en rond de eeuwwisseling) onderzoeken wij welke ingrepen nodig zijn om efficiënt te verwarmen met een warmtepomp.

Meer weten over hoog niveau renovatie en onze duurzame oplossingen? Onze specialisten helpen je graag verder.

Neem contact met ons op!

Welkom bij Opleven!

Welkom bij ‘Opleven’, onze kersverse landingspagina waarmee we een kennisplatform aanbieden rond hoogwaardige renovatie van sociale huurwijken. Want het renoveren van woningen kan beter, mooier en slimmer wanneer we kennis delen, elkaar inspireren en stimuleren om verder te komen met de uitdagende verduurzamingsopgave waar we voor staan.

Welke ingrepen zijn nodig om efficiënt en effectief te renoveren? Als je renoveert, doe het dan goed en zorg dat de woning ook klaar is voor een fossielvrije toekomst. Dat betekent hoogwaardige isolatie en duurzame gevelbekleding. De huidige terugval in nieuwbouw is een prachtige kans om de gebouwde omgeving stevig aan te pakken. Er zijn weer meer vakmensen beschikbaar en grondstoffenprijzen laten een dalende trend zien. Nu handelen om de impact van klimaatverandering te minimaliseren is essentieel. Huurders worden blij van structureel lagere verwarmingskosten en de gebouwgebonden CO2 uitstoot gaat per direct omlaag. Dat bereik je niet met halve maatregelen, dat moet je gewoon in één keer goed doen. Wijkrenovatie kan beter, slimmer en mooier. Dat kan enkel door de handen inéén te slaan en samen aan de slag te gaan.

Met Opleven willen we vanuit verschillende invalshoeken aangeven hoe wijken (kunnen) opleven. We laten projecten zien, welke maatregelen genomen zijn, delen resultaten, interviewen experts en praten met trotse bewoners van hun vernieuwde wijk. We hopen je te inspireren met dit platform. Ik wens jullie veel lees- en kijkplezier!

Evabloem_Boque_Rob-de-Jong_Sto-007_pasfoto

Rob de Jong

CEO, Sto Isoned

Gevelrenovatie: het kan mooier, slimmer en beter

De roep om goede duurzame huurwoningen klinkt in het hele land. Maar wat is de definitie van een goede toekomstbestendige woning? Een huis met ruimte, een mooie gevel en een prettige buurt, of een woning die weinig energie vraagt? Moet je daarvoor nieuw bouwen? Renovatie van de gevel heeft veel voordelen. Procedures verlopen sneller en bewoners hoeven niet te verhuizen om te profiteren van een nieuw comfortabel en energiezuinig huis. Bovendien gaat een woning na zo'n renovatie weer jaren mee, omdat het geschikt is voor verwarming met alle nieuwe energiesystemen. Ook geeft deze facelift een nieuwe frisse uitstraling en laat het straten en buurten weer Opleven!

Wil je meer weten over onze projecten?