Sto samen met

Corporaties

Het verduurzamen van ruim 3,5 miljoen Nederlandse huurwoningen is een grotere uitdaging dan gasloze nieuwbouwwijken opleveren. De route die wordt gekozen, voert altijd langs de isolatie.

Energieke wijken met een positieve uitstraling, waar leven is achter de gevels. En waar mensen elkaar op straat ontmoeten.

Dat bereiken door renovatie is niet alleen een technische uitdaging, het is vooral ook een sociale opgave die kansen biedt om de cohesie te versterken. Nu woningen energetisch beter moeten presteren, zien we dat veel corporaties renovatie-opgaven vanuit een breed perspectief benaderen. Zij versterken de band met hun huurders en werken samen met gemeenten, architecten en bouwers.

Buurten leven op! En niet alleen achter de gevel. Ook het straatbeeld verandert.  Wat begint met een nieuwe façade heeft vaak grote gevolgen. Buren gaan samenwerken, zij voelen zich weer verantwoordelijk voor hun omgeving en er ontstaat een nieuwe dynamiek.

Wij tonen projecten waar bewoners weer trots zijn op hun woning en omgeving dankzij gevelbekleding. Én we praten met professionals over de kansen voor woningbouwcorporaties om waarde toe te voegen aan hun vastgoed.
Kortom: laat je inspireren en informeren. En weet: je staat er niet alleen voor!

NDDI_DSC1091 (Large)

Saneren van de grond zou erg duur zijn. Daardoor bereikte ons de vraag: is het mogelijk om deze appartementen zo te renoveren dat ze weer vijftig jaar mee kunnen?”

Carl-Peter Goossen

BouwNext

Lees het renovatieverhaal
Voorkant Opleven

Opleven

In Opleven tonen wij projecten waar bewoners weer trots zijn op hun woning en omgeving. Én we praten met professionals over de kansen voor woningbouwcorporaties om waarde toe te voegen aan hun vastgoed.

Je bent bijna bij je download: Opleven.

We helpen je met je uitdaging

Verduurzamen? Vertel over jouw uitdaging.

Het verduurzamen van onze woningvoorraad is een opgave die we samen moeten realiseren. We denken graag met je mee.