Ecoshapes als gevelbekleding
Sierpleister als gevelbekleding
Keramische steenstrips als gevelbekleding
Minerale gevelstrips als gevelbekleding
Glasmozaïek als gevelbekleding
Gladpleister als gevelbekleding
Ecoshapes als gevelbekleding Sierpleister als gevelbekleding Keramische steenstrips als gevelbekleding Minerale gevelstrips als gevelbekleding Glasmozaïek als gevelbekleding Gladpleister als gevelbekleding
Samen creëren wij

Gevelbekleding

De gevelbekleding is het meest zichtbare element van een gevelsysteem. De juiste gevelbekleding beschermt én maakt jouw project uniek. 

Goed om te weten over gevelbekleding

  • Gevelbekleding maakt deel uit van een gevelsysteem
  • Het is het meest zichtbare onderdeel van een gevelsysteem: de materialisatie van de gevelbekleding bepaalt het aanzicht van een gebouw.
  • Gevelbekleding heeft ook een technische functie: deze eindlaag beschermt het achterliggende gevelsysteem 
  • Gevelbekleding maakt altijd deel uit van een getest en gecertificeerd gevelsysteem, bestaande uit niet-uitwisselbare componenten.
  • Het is dus niet vanzelfsprekend om gevelbekleding van derden op een gevelsysteem te plaatsen.
De esthetiek van de gevel

Nieuwe technieken en materialen creëren kansen om de duurzaamheid van gebouwen te verbeteren. We zoeken samen met professionals uit de architectuur continu naar nieuwe design-mogelijkheden. Dit resulteert in een breed scala aan gevelbekledingen.

Denk duurzaam, juist in materialisatie

Een gebouw is pas echt duurzaam als het niet alleen energetisch goed scoort, maar ook een blijvend esthetische waarde heeft. Pas dan bouw je aan een blijvend duurzame gebouwvoorraad. Maar ook in productie worden onze gevelbekledingen gekenmerkt door een lage CO2 footprint. 

Esthetiek versus techniek

Bij het ontwerpen van een gevel gaat het om de balans tussen uitstraling, functionaliteit en energiezuinigheid. Maar ook betaalbaarheid en bouwsnelheid spelen een rol bij de keuze voor de materialisatie van een gevelontwerp.

Betrouwbare toepassing van gevelafwerkingen

Sto biedt nieuwe ontwerpmogelijkheden en helpt die realiseren, zowel in een prefab, hybrid als on-site aanpak. Toegepast op een gecertificeerd gevelsysteem en op basis van uitgekiende technische detailleringen borgen we een veilige toepassing van de gekozen gevelbekleding. 

Gevelbekleding bepaalt véél meer dan alleen het uiterlijk van een gebouw.

We hebben de kans om verandering te brengen in het hedendaagse gevelbeeld. Er ligt een grote opgave om huizen energieneutraal te maken of te bouwen. Er moeten drastische maatregelen worden getroffen richting 2050. Een nieuwe gevel die aan de energetische eisen voldoet is daarom een uitgelezen kans om Nederland kleur te laten bekennen. Om recht te doen aan bewoners. Én om het straatbeeld een afspiegeling te laten zijn van onze maatschappij.

Samen zoeken we het evenwicht tussen energetische en esthetische eisen, heden, verleden, leefbaarheid, een levendig straatbeeld én financiën. Vormgeving en techniek gaan samen met al die aspecten hand-in-hand. Slimme gevelbekleding is het antwoord op die combinatie.

Mijn persoonlijke favoriet? Minerale gevelstrips. Duurzaam, lichtgewicht en onderhoudsarm. Met name de verticale toepassing van deze gevelbekleding is erg interessant: patronen en vormen worden mogelijk, die in een conventionele opbouw nooit getekend hadden kunnen worden.

Je mag Rudy alles vragen over gevelontwerp. Hij helpt je graag.

Stel je vraag
Meet people4

Rudy Jansen

StoDesign / Technisch adviseur

Alle gevelmaterialen op een rijtje

Minerale gevelstrips als gevelbekleding
Minerale gevelstrips

Slimmer, sneller en zuiniger

Minerale gevelstrips zijn de nieuwe standaard: onderhoudsarm, licht van gewicht en ontzettend veelzijdig in design. Duurzaam geproduceerd. 

Meer over minerale gevelstrips
Keramische steenstrip als gevelbekleding
Keramische steenstrips

Keramische gevels met expressie

Keramische steenstrips zijn niet van echte baksteen te onderscheiden, maar zijn effeciënt in gewicht en applicatie. Slanker bouwen betekent beter isoleren, zonder het uiterlijk van een gemetselde gevel te verliezen. 

Meer over keramische steenstrips
Sierpleister als gevelbekleding
Sierpleister

Vakmanschap in moderne verschijning

Onze pleisters zijn er in verschillende texturen en afwerkingen. Uitermate goed te combineren met onze gevelsystemen. We bieden fijne, geschuurde, grove en ruwe texturen. Ook betonlook is mogelijk.

Meer over sierpleister
Producten8
Prefab stucvormen

Individuele vormgeving van stucvormen

Prefab pleisterelementen voor individueel design. Het op 90% mineraal gebaseerde materiaal is dankzij een custom-made productieproces naar eigen wens te ontwerpen.

Meer over prefab stucvormen
tilleman_20191230-0100 full size (Large)
Glasmozaïek

Traditie met eigentijds design

Tijdloze eenvoud en uitstraling, gebaseerd op eeuwenoude technieken. Met glasmozaïek ontwerp je een gevel met karakter.

Meer over glasmozaiek
tilleman_20160625-0009

“Pak het op. Laat je inspireren door je eigen vindingrijkheid. Er liggen ongelofelijke kansen voor het oprapen.”

Cees Brandjes

Architect - Clous en Brandjes Architecten

KTF-20201106-9021-2 LR

Daag jij ons uit met een uniek gevelontwerp?

Samen met architecten en ontwerpers een unieke gevel ontwerpen, dat doen we graag. Wat is jouw idee?