Keramische steenstrips op Huidekoperstraat Amsterdam
Nieuwbouw met keramische steenstrips op gevelisolatie
AVN_Sto_Driebergen-Eyckendael_AVN7102_web
Keramische steenstrips in Veenhuizen
Keramische steenstrips op Huidekoperstraat Amsterdam Nieuwbouw met keramische steenstrips op gevelisolatie AVN_Sto_Driebergen-Eyckendael_AVN7102_web Keramische steenstrips in Veenhuizen
Een duurzame oplossing mét het gevoel van baksteen

Keramische steenstrips

Hetzelfde visuele karakter als baksteen, maar dan duurzamer geproduceerd: dat zijn keramische steenstrips. Inclusief nieuwe ontwerpmogelijkheden en meer ruimte voor gevelisolatie. 

Goed om te weten over keramische steenstrips

  • Hetzelfde visuele karakter als baksteen
  • Dunner, dus duurzamer te produceren
  • Hoogwaardige designopties (langformaten, hoekoplossingen) zijn mogelijk
  • Gecertificeerd en gegarandeerd, altijd als onderdeel van gevelsysteem
De expressie van keramische gevelbekleding (StoBrick)

Door keramische steenstrips verlijmd toe te passen op een gevelsysteem, zijn nieuwe ontwerpmogelijkheden binnen handbereik die in traditioneel steenachtige gevelbekleding niet eerder mogelijk waren. Bijzonder is het langformaat van 490 mm, één van de langste formaten beschikbaar in de markt.

Combineer keramische steenstrips met energetische prestatie

Het terugdringen van de energiebehoefte door het realiseren van een hoge RC-waarde is altijd de eerste stap. Keramische steenstrips kunnen slim worden toegepast op een gevelsysteem. Door slanker te bouwen is er meer ruimte beschikbaar voor isolatie.

Kies voor veilige toepassing van keramische steenstrips

Keramische steenstrips maken onderdeel uit van een gecertificeerd, nauwkeurig op elkaar afgestemd gevelsysteem. Laat je adviseren over zaken die veiligheid van de constructie bepalen zoals gewicht, reflectiewaarde en toepassingsbereik.

Duurzamer dan traditioneel gebakken steen

Keramische steenstrips worden geëxtrudeerd: door middel van een mal wordt klei geperst en vervolgens gebakken. We hoeven dus niet te zagen. Daarmee bakken we minder steen en verspillen we geen onnodig restmateriaal.  

Huidekoperstraat, Amsterdam ©Joep Jacobs (6)

De bestaande constructie liet geen nieuwe baksteengevel toe, terwijl het onze wens was om een authentiek straatbeeld te creëren. Door de steenstrips afwijkend – verticaal - toe te passen konden we verwachtingen waarmaken en voegt de hedendaagse architectuur zich naar de omgeving.”

Janneke Bierman

Architect - BiermanHenket

Lees het projectverhaal
42378

Gevels vormgeven met keramische steenstrips (StoBrick)

Met de Sto-Cladding Creator visualiseer je een uniek ontwerp voor je gevelbekleding in een handomdraai. Neem opdrachtgevers mee in jouw verhaal door texturen direct in het ontwerp te gebruiken in SketchUp of Revit. 

Na registratie kun je gelijk aan de slag met de Sto-Cladding Creator.

Mannourystraat (1)

Wat wil jij weten over keramische steenstrips?

We zijn trots op de projecten die we realiseren met keramische steenstrips. We vertellen je dus graag alles over!