Veilig en betrouwbaar

Een veilig gevelsysteem is gecertificeerd

Gevelsystemen met niet-uitwisselbare componenten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Alleen dan kunnen ze voldoen aan Europese normen.

AVN_Sto_Amsterdam-Maassluisstraat_AVN7170_web

Veiligheid en betrouwbaarheid staat boven alles

Als het gaat om de veiligheid en betrouwbaarheid van gevelsystemen zijn er geen concessies mogelijk. Of het nu de constructie of de brandveiligheid betreft. We helpen je graag in discussies of vraagstukken rondom dit onderwerp.

Maak direct een afspraak

De norm staat garant voor kwaliteit

Over veiligheid wil je geen discussie. Systeemleveranciers zetten in op jarenlange R&D processen, waarbij het resultaat een alles-in-één oplossing is. Dat betekent alles uit één hand. Nauwkeurig op elkaar afgestemde systeemcomponenten worden uitvoerig getest en gecertificeerd. De veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van een gevelsysteem worden vervolgens aangetoond conform Europese normeringen.

Er zijn veel factoren van invloed op de kwaliteit van een verlijmd gevelsysteem. Een ETA een erg belangrijke indicator van een kwalitatief betrouwbaar systeem.

Gecertificeerde systeemcomponenten, de juiste normeringen en certificaten, nauwkeurige aandacht voor detaillering, het juiste projectadvies, de kwaliteit van de uitvoering: al deze ingrediënten tezamen maken van een gevelsysteem een betrouwbaar gevelsysteem. Pas als een gevelsysteem volgens ál deze uitgangspunten is uitgevoerd, is de kwaliteit geborgd en staat het garant voor veiligheid en betrouwbaarheid. 

AVN_Sto_Den_Haag-Hofbadtoren_AVN7237_web

COBc Plan van aanpak 'Structurele verlijming van gevels'

Bij de isolatie van gebouwen is verlijming van een gevelsysteem populair: het is effectief, het bouwt snel en het is een economische oplossing. Als leverancier zorgen wij voor strikte handhaving van de kwaliteit. En voor toetsers en gemeenten heeft het COBc (Centraal Overleg Bouwconstructies) een richtlijn opgesteld.

brandstroken brandstrook mw dgmr

Rapport ‘Brandveilige toepassing van EPS-ETICS’

De branchevereniging Bond voor Pleisterbouw, waarin pleisterfabrikanten en leveranciers van buitengevelisolatiesystemen zich hebben verenigd, liet de brandveiligheid van thermische systemen voor EPS-buitengevelisolatie met pleisterwerk onderzoeken door onafhankelijk onderzoeksbureau DGMR. 

Een gevelsysteem als potentiële oplossing voor jouw project?

Onze specialisten helpen je graag die vraag te beantwoorden. Ontdek met hun de mogelijkheden en de voordelen.

Stel jouw vraag

Veilige gevels maken we samen.

Iedere schakel in de bouwkolom kent zijn eigen uitdagingen. Van ontwerp tot uitvoering. In iedere fase van het proces helpen we je graag. 

shutterstock_1207028701

Vragen over de veiligheid of betrouwbaarheid van een gevelsysteem?

Wij helpen je graag verder.