Paasbergflat, Oosterbeek
MyLoft, Amsterdam
Beeke van Belzen, Middelburg
Klomphof, Wierden
Paasbergflat, Oosterbeek MyLoft, Amsterdam Beeke van Belzen, Middelburg Klomphof, Wierden
Duurzame gevelbekleding met eindeloze ontwerpmogelijkheden

Minerale gevelstrips

Bouwen kan zoveel bewuster, duurzamer en slimmer in Nederland. Met minerale gevelstrips kies je voor een slanke, lichte gevel met een uniek en onderscheidend ontwerp. Een oplossing die aansluit bij iedere energetische ambitie. 

Goed om te weten over minerale gevelstrips:

  • Gecertificeerd en gegarandeerd, altijd als onderdeel van gevelsysteem
  • Licht van gewicht 
  • Grote ontwerpvrijheid en indivueel design
  • Passend in circulaire ambitie door lage CO2 footprint
  • Onderhoudsvriendelijk en lange levensduur
Minerale gevelstrips: voor iedere energetische ambitie

Het terugdringen van de energiebehoefte door het realiseren van een hoge RC-waarde is altijd de eerste stap. In welke vorm, dát maakt niet uit: minerale gevelstrips zijn als gevelbekleding toepasbaar op gevelisolatie, maar passen ook prima in een geïndustrialiseerd proces. 

Een uniek en onderscheidend ontwerp

Met minerale gevelstrips ben je verzekerd van een uniek en onderscheidend ontwerp. Langformaat, bijzondere texturen en kleurstellingen. Of speel met verband of patroon op de gevel. Onze visualisatiesoftware helpt je de mogelijkheden te ontdekken. 

Een lage CO2 footprint met minerale gevelstrips

Minerale gevelstrips worden gedroogd in plaats van gebakken, dus 30% minder CO2 uitstoot in het productieproces. Het gevelmateriaal is licht van gewicht. Daarmee is een zware constructie overbodig en bespaar je niet alleen op zware materialen zoals staal en lateien, maar ook op transportbeweging. 

Veilig voor de komende 50 jaar

Minerale gevelstrips worden verlijmd toegepast op de gevel. Versmeltend met het voegmateriaal. In combinatie met het geringe eigen gewicht is het loslaten van de gevelbekleding geen issue - al bieden extra risicoanalyses nóg meer zekerheid voor kritieke gebieden of gebouwen.  

42378

Vormgeven met minerale gevelstrips

Met de Sto-Cladding Creator visualiseer je een uniek ontwerp voor je gevelbekleding in een handomdraai. Neem opdrachtgevers mee in jouw verhaal door texturen direct in het ontwerp te gebruiken in SketchUp of Revit. 

Na registratie kun je gelijk aan de slag met de Sto-Cladding Creator.

Mooie projecten realiseren met minerale gevelstrips

Wil jij meer weten over minerale gevelstrips?

We zijn trots op de vele projecten die worden gerealiseerd met minerale gevelstrips. We vertellen je er graag meer over!