PROJECTEN

De Klomphof, Wierden

Voor woningcorporatie Reggewoon (voorheen Stichting Wonen Wierden Enter) is het nieuwbouwcomplex De Klomphof ontwikkeld. Het gebouw werd medio 2016 opgeleverd. Na een prijsvraag onder de bewoners kreeg het gebouw de nieuwe naam 'Markant', vanwege het excentrieke spel van kleuren én de flexibiliteit van het appartementencomplex.

Markant Wierden (2)

Details

Opleverdatum

2014

Opgave

Nieuwbouw

Aantal woningen

47

Uiterlijk

Minerale gevelstrips

De isolatie

Op het complex is premium buitengevelisolatie van Sto toegepast: StoTherm Classic. De isolatie is verlijmd op prefab hsb-elementen, afkomstig van Metal Stud. De gevel is bekleed met de minerale Sto-Steenstrips. De steenstrips zijn ontworpen in diverse kleuren uit het bruinblauwe kleurenpalet. Hiermee krijgt het gebouw zijn speelse stijl en moderne look. Daarnaast dragen de Sto-Steenstrips bij aan de lagere milieuclassificatie van het gebouw, vanwege het droogproces van de steenstrips in plaats van een brandproces.

Bijzonder aan het gebouw zijn de gevels die zijn opgebouwd uit verdiepinghoge elementen. Deze zijn uitneembaar en op elk moment willekeurig te herplaatsen op een ander punt van het gebouw. Tevens zijn de balkons ook modulair, waardoor het gebouw uiterst flexibel is.

Markant Wierden (4)
Markant Wierden (1)
NDDI_DSC8097
Markant Wierden (4) Markant Wierden (1) NDDI_DSC8097
De Klomphof, Wierden

De Klomphof in Wierden is gebouwd met een slim gevelsysteem van Sto, op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

De oplossingen voor de Klomphof

De Klomphof in Wierden is gebouwd met een slim gevelsysteem van Sto, op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!