PROJECTEN

Commandeurstraat, Heerenveen

Commandeurstraat, Heerenveen (1)

Project: Commandeurstraat, Heerenveen

Foto's

NDDI

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2013

Opgave

Renovatie

Aantal woningen

16

Uiterlijk

Sierpleister, Minerale gevelstrips

In slechts vijf dagen tijd naar passief

Nederland staat er vol mee: traditionele rijwoningen uit de jaren vijftig. Dat deze woningen zich uitstekend lenen voor een ingrijpende opwaardering tot passiefhuis blijkt uit deze succesvolle renovatie in Heerenveen. In slechts vijf dagen tijd en in bewoonde toestand transformeerde men de woningen volgens het Built4U-concept tot woningen die volledig toegerust zijn voor de toekomst. De gevels zijn voorzien van een prefab isolatiepakket. Door de onderverdieping een ander uiterlijk te geven dan de bovenverdieping en door accenten toe te passen, zoals terugliggende kozijnen of kaders, is een moderne uitstraling gerealiseerd. Dat de energierekening lager geworden is, is vanzelfsprekend. Hoewel de huur verhoogd is met 55 euro, besparen de bewoners gemiddeld zo’n 108 euro op hun energiekosten.

Commandeurstraat, Heerenveen
Commandeurstraat, Heerenveen (11)
Commandeurstraat, Heerenveen (6)
Commandeurstraat, Heerenveen (7)
Commandeurstraat, Heerenveen (4)
Commandeurstraat, Heerenveen (3)
Commandeurstraat, Heerenveen (2)
Commandeurstraat, Heerenveen Commandeurstraat, Heerenveen (11) Commandeurstraat, Heerenveen (6) Commandeurstraat, Heerenveen (7) Commandeurstraat, Heerenveen (4) Commandeurstraat, Heerenveen (3) Commandeurstraat, Heerenveen (2)
Dienke Slatman | ontwikkelaar vastgoed Accolade

“Accolade is steeds op zoek naar innovatieve concepten om de duurzaamheid van onze circa 16.000 woningen te verbeteren, de CO2-uitstoot te verminderen en tegelijkertijd voor de bewoners de woonlasten betaalbaar te houden. De zestien woningen aan de Commandeurstraat die dateren uit de jaren vijftig, leenden zich uitstekend om ze te renoveren tot passiefhuizen en met 24 zonnepanelen op het dak zelfs tot energieneutrale woningen.

Built4U overtuigde ons dat we met hun aanpak onze doelen zouden bereiken met minimale overlast voor de bewoners. Die konden in huis blijven terwijl er een prefab luchtdichte buitenschil met geïntegreerd ventilatiesysteem en triple glas om de woningen werd aangebracht in vijf dagen per woning.

Het resultaat is ook nog eens bijzonder fraai. De bewoners genieten nu van maximaal wooncomfort en een minimale energievraag. De huur is verhoogd met 55 euro, maar gemiddeld besparen de bewoners 108 euro op hun energiekosten.”

Maarten Castelijns | Van Aken Architecten

“Accolade had de landelijke primeur van de eerste renovatie van zestien woningen naar energieneutraal met de Built4U-methode. Deze innovatieve renovatiemethode is door vijf verschillende partijen, waaronder Van Aken Architecten, ontwikkeld voor de na-oorlogse woningen die overal in Nederland staan. Met Built4U krijgen deze sober gebouwde woningen een aantrekkelijke jas aan. Tegen de oude gevel plaatsen we een prefab isolatiepakket met een begane grondgevel en een verdiepingsgevel die verschillend zijn. Samen geven ze de woning een modern uiterlijk.

Tegelijkertijd realiseren we zo maximale energiebesparing tegen lage kosten en met minimale overlast voor de bewoners omdat er in huis niets verandert. De bewoners waren hier ook meteen enthousiast. Buitengevelisolatie biedt de architect ook genoeg vrijheid om verschillende accenten te realiseren. De nieuwe gevel is vrij dik. Je kunt de ramen zo plaatsen dat er een grote vensterbank ontstaat, of met een diepe negge, dus verder naar achter gezien vanaf buiten. Hier hebben we de kozijnen in een extra kader, een witte rand gezet.”

De oplossingen voor de Commandeurstraat

In de Commandeurstraat in Heerenveen is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!