PROJECTEN

Buizerdhorst e.o., Leiden

Uit het plan 'Onderhoud en Verbetering' van woningcorporatiede Sleutelszijn 135 woningen aan de Buizerdhorst en Valkenhorst in Leiden gerenoveerd. De woningen zijn niet alleen energetisch verbeterd, maar hebben ook een aanzienlijk ander gevelbeeld gekregen door de bijzondere kopgevels.

Het totale pakket aan verbeteringen is flink: nieuwe kozijnen met HR++ glas, isolerende maatregelen voor de kopgevels en bergingen en een nieuw verwarmingssysteem.

RJEAN_Sto_Buizerhorst_AVN2226_web

Project: Buizerdhorst e.o., Leiden

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2019

Opgave

Renovatie

Aantal woningen

135

Uiterlijk

Ecoshape

Nieuwe energie

In de bergingen zijn de CV-leidingen weggehaald en is het plafond van de bergingen geïsoleerd. Tevens zijn de vloeren van de woningen op de begane grondwoningen geïsoleerd. De voor- en achtergevels zijn compleet vervangen door hoogwaardige kunststof puien met HR++ glas, draaikiepramen en isolatie. Alle privacy-schermen op de balkons zijn voorzien van nieuw veiligheidsglas.

Het verwarmingssysteem is veranderd. Er is een nieuw leidingstelsel aangelegd en aangesloten op het stadsverwarmingsnet. In elke woning zit een afleverset die voor de verwarming in de woning zorgt en voor het warme tapwater. De bemetering is individueel per woning geregeld. Alle radiatoren zijn vernieuwd en voorzien van thermostaatkranen.

RJEAN_Sto_Buizerhorst_AVN2245_web
RJEAN_Sto_Buizerhorst_AVN2269_web
RJEAN_Sto_Buizerhorst_IMG_2157_web
RJEAN_Sto_Buizerhorst_IMG_2179_web
RJEAN_Sto_Buizerhorst_AVN2216_web
RJEAN_Sto_Buizerhorst_AVN2169_web
RJEAN_Sto_Buizerhorst_AVN2245_web RJEAN_Sto_Buizerhorst_AVN2269_web RJEAN_Sto_Buizerhorst_IMG_2157_web RJEAN_Sto_Buizerhorst_IMG_2179_web RJEAN_Sto_Buizerhorst_AVN2216_web RJEAN_Sto_Buizerhorst_AVN2169_web
Gasloos

Ongeveer 70% van de bewoners heeft gekozen om gasloos te koken. Die huurders kregen een inductiekookplaat en pannenset. . De overige woningen worden gasloos gemaakt wanneer ze leegkomen.

Uit een bewonersenquête is gebleken dat de bewoners tevreden zijn over de uitvoering en over het resultaat. De bewoners van de complexen gaven de renovatie een 8.2.

De oplossingen voor Buizerdhorst

Op de Buizerdhorst in Leiden is er gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!