PROJECTEN

MarktMeesters, Utrecht

De MarktMeesters omvat een zeer speciaal project. De 10 eigenaren, met elk hun eigen appartement binnen MarktMeesters, kregen de kans om hun eigen droomappartement te ontwikkelen. Samen met JWG Architecten werd gewerkt aan een individueel ontwerp voor elke woning. Tien diverse woningen binnen één gebouw, met allure in een bosachtig gebied aan de rand van Utrecht.

Marktmeesters, Utrecht (LR) (3)

Project: MarktMeesters, Utrecht

Foto's

Kees Hummel

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2014

Opgave

Nieuwbouw

Aantal woningen

10

Uiterlijk

Gladpleister, Sierpleister, Ecoshape

Ontwerpen

Het gebouw werd ontworpen en ingedeeld in tien woningen. De tien woningeigenaren kregen daarna vrijheid in het ontwerp van de ruimtes. Zo werd het ideale gebouw ingedeeld. Er werd besloten dat het gebouw werd voorzien van een gemeenschappelijke huiskamer, waarin bewoners elkaar ontmoeten. Verder is er een fitnessruimte, verwarmd hobbyhok en een fietsenstalling gerealiseerd. De bewoners kunnen van deze faciliteiten gebruik maken. Deze gezamenlijke ruimtes boden meer oppervlak voor de woningen, waardoor er meer vrijheid was voor de bewoners.

Marktmeesters, Utrecht (LR) (2)
Marktmeesters, Utrecht (LR) (1)
Marktmeesters, Utrecht (LR) (4)
Marktmeesters, Utrecht (LR) (5)
Marktmeesters, Utrecht (LR) (2) Marktmeesters, Utrecht (LR) (1) Marktmeesters, Utrecht (LR) (4) Marktmeesters, Utrecht (LR) (5)
CPO kiest voor duurzaam

Het collectief van particuliere eigenaren die opdracht gaven om MarktMeesters te realiseren, wilden een woongebouw dat naast functionaliteit ook duurzaamheid als uitgangspositie behaalde. Duurzaamheid in de breedste zin: van een ontwerp waar de bewoners van konden profiteren op lange termijn, als het gebruik van de energiebronnen die op duurzame wijze werden aangelegd en waarvan gebruik kan worden gemaakt. Een aantal toepassingen waren daarvoor nodig: buitengevelisolatie, tripple glass en 150 OPV-panelen.

Robuust en royaal

Het ontwerp van MarktMeesters is gebaseerd op de moderne villabouw. Strakke lijnen vormen het silhouet van het complex. Door de beperkte ruimte van de kavel was er weinig plek voor een echte tuin. Door op de bovenste verdieping een tuin te creëren, is er toch een manier gevonden om de bewoners tegemoet te komen in hun buitenvoorziening. De daktuinen liggen op een wijze waarop de ochtend- en avondzon op de tuin schijnt, waardoor het aangenaam vertoeven is.

De gevel van MarktMeesters is ontworpen door architect en initiatiefnemer Jan Wijnand Groenendaal. Hij bedacht de vorm van het gebouw en paste dit in met de appartementen op basis van de wensen van de eigenaren. De gevel vormde een robuust statement in de omgeving. Door middel van langwerpige Sto-Ecoshapes werd het gebouw voorzien met een bijzondere gevel. De luxe uitstraling is zowel binnen als buiten zichtbaar. Door aan de binnenzijde te werken met robuuste materialen en het gebruik van donkere tinten op witte ondergronden komen de accenten overeen met de buitenzijde van het gebouw.

De oplossingen voor MarktMeesters

MarktMeesters in Utrecht is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op prefab gevelelementen.

Andere projecten

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!