PROJECTEN

Nieuw Argentinie, Amsterdam

De geschiedenis herleeft in Amsterdam. Bij de vernieuwing van de Oostelijke Handelskade in Amsterdam is het nieuwe complex Nieuw Argentinië herrezen, waarvan het ontwerp recht doet aan de historie van deze kade. Robuuste pakhuizen uit de negentiende eeuw vormden het uitgangspunt voor het ontwerp van dit project. Dankzij deze klassieke, tijdloze stijl gaf architectenbureau Breitman & Breitman-Krier het ontwerp een onderscheidend karakter vergeleken met de andere nieuwe gebouwen op deze locatie aan het IJ.

Nieuw Argentinië07

Project: Nieuw Argentinie, Amsterdam

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2015

Opgave

Renovatie

Uiterlijk

Gladpleister, Sierpleister

Het plan

In opdracht van Stadsgenoot Amsterdam zijn 3 complexen gerealiseerd, die gezamenlijk ca. 260 woningen en 1900 m2 bedrijfsruimte omvatten. Het plan bestaat uit drie delen. Twee langwerpige complexen bestaan ieder uit twee blokken, met hiertussen een tuin. Aan de waterzijde wordt het gebouw gekenmerkt door een doorlopende gevel, waardoor het als één geheel overkomt. Het derde volume is op verticalere wijze vormgegeven en wordt ook iets hoger dan de twee naastgelegen volumes. Qua stijl is het ontwerp een mix van de stoere negentiende-eeuwse pakhuisstijl en een soort fin-de-sièclestijl met dominante boogvormen in de gevel, classicistisch vormgegeven hekwerkjes voor de raampartijen en uitkragende serres.

Nieuw Argentinië06
Nieuw Argentinië01
Nieuw Argentinië
Nieuw Argentinië06 Nieuw Argentinië01 Nieuw Argentinië
Nieuw Argentinie, Amsterdam

Nieuw Argentinie in Amsterdam is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto.

Het proces

In opdracht van aannemer IBB Kondor uit Oegstgeest heeft Groot Afbouw uit Volendam de geïsoleerde gevels in de patio’s gemaakt. Deze gevels zijn voorzien van het slagvaste gevelisolatiesysteem StoTherm Classic, dat werd afgewerkt met de schitterende gladpleister Stolit Milano. Voor een verfraaiing van het gevelbeeld is de gevel voorzien van een lijstwerk van StoDeco. Deze lijsten zijn in diverse ontwerpen te realiseren. Daarnaast heeft StoDeco het voordeel dat het gemaakt is van een zeer lichtgewicht materiaal, wat de constructie minimaal belast. De stijl en het uiterlijk dat op deze wijze wordt verkregen is een lust voor het oog.

Om de voorbereiding en uitvoering van het project zo goed mogelijk te laten verlopen, is voorafgaand aan het project veelvuldig overleg geweest tussen de aannemer IBB Kondor, de verwerker Groot Afbouw en Sto Isoned bv. Het resultaat: de werkzaamheden verliepen vlot en zonder problemen. Het prachtige project Nieuw-Argentinië is daar het bewijs van.

De oplossingen voor Nieuw Argentinie

Nieuw Argentinie in Amsterdam is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto.

Andere projecten

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!