Renoveren voor de komende 25 jaar

1 min lezen - gepubliceerd op juni 15, 2021

In een project waarbij 189 woningen moesten worden gerenoveerd, heeft woningcorporatie Eigen Haard besloten deze woningen te moderniseren. In bewoonde staat zijn alle appartementen inmiddels opgeleverd.

Typische jaren 50 en jaren 60 appartementen in zeer verouderde staat: tijd voor vernieuwing. In een project waarbij 189 woningen moesten worden gerenoveerd, heeft woningcorporatie Eigen Haard besloten deze woningen te moderniseren. In bewoonde staat zijn alle appartementen inmiddels opgeleverd.

Eind 2017 werden al drie appartementencomplexen gereed gemaakt. Strakke, witte gevels en traditionele gevels voorzien van minerale steenstrips tussen de kozijnen en op de dakrand hebben de sfeerimpressies waargemaakt. Het karakter van de gebouwen is behouden en vallen niet extreem op in de wijk, maar zijn juist onderdeel van het geheel.

 

Verandering van uiterlijk
Tijdens de bewonerscommunicatiesessies kregen de bewoners de kans om te kiezen voor grotere balkons. De nieuwe balkons zijn in de vorm van een stalen stellage voor de gevels geplaatst en op een aantal plaatsen verankerd aan de bestaande betonconstructie. De meest sprekende verandering is het metselwerkuiterlijk dat is geïsoleerd en daarna is gepleisterd. De balkons van de B-vleugels zijn niet vervangen. De keuze lag bij de bewoners, maar zij hebben hier echter niet voor gekozen. Wel zijn hier de gevels nageïsoleerd om de koudebruggen te voorkomen. Plaatmateriaal met asbest in de gevels is verwijderd en vervangen door verticale minerale gevelstrips. Dit is ook zo gedaan op plekken waar de spouw vol zat met specie tussen de nieuwe kozijnen. Hierdoor blijft het uiterlijk behouden en is de wijk klaar voor een duurzame toekomst.

Bent u benieuwd of u bewust kan bouwen, zonder in te leveren op kwaliteit of creativiteit? Download dan ons emotieboek 'Architectural expressions' dat vol staat met inspirerend fotomateriaal voor een duurzaam gevelontwerp.

Download 'Architectural expressions'

Stel ons je vraag

Vertel over jouw uitdaging. Wij helpen je verder.

Op welke manier kunnen we jou helpen? Stel ons je vraag en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.