PROJECTEN

Dr. Plesmansingel, Amstelveen

In een project waarbij 189 woningen moeten worden gerenoveerd, heeft woningcorporatie Eigen Haard besloten deze woningen te moderniseren. In bewoonde staat moeten alle appartementen future-proof worden opgeleverd.

Eind 2017 werden al drie appartementencomplexen opgeleverd. Strakke, witte gevels en traditionele gevels voorzien van minerale gevelstrips tussen de kozijnen en op de dakrand hebben de sfeerimpressies waargemaakt. Het karakter van de gebouwen is behouden en vallen niet extreem op in de wijk.

Dr. Plesmansingle (3)

Project: Dr. Plesmansingel, Amstelveen

Plan een afspraak

Details

Opgave

Renovatie

Aantal woningen

192

Uiterlijk

Sierpleister

Verandering van het uiterlijk

Bij de laagbouwflats werd het groot onderhoud in gemiddeld twaalf dagen uitgevoerd, bij de hellingbaanflats in gemiddeld vijftien dagen. Tijdens de bewonercommunicatiesessies kregen de bewoners de kans om bij het vervangen van de balkons te kiezen voor grotere balkons. De nieuwe balkons zijn in de vorm van een stalen stellage voor de gevels geplaatst en op een aantal plaatsen verankerd aan de bestaande betonconstructie.

De meest sprekende verandering is het metselwerkuiterlijk dat is geïsoleerd en daarna is gepleisterd. De balkons van de B-vleugels zijn niet vervangen. De keuze lag bij de bewoners, maar hebben hier echter niet voor gekozen. Wel zijn hier de gevels nageïsoleerd om de koudebruggen te voorkomen. Plaatmateriaal met asbest in de gevels is verwijderd en vervangen door verticale Sto-Steenstrips. Dit is ook zo gedaan op plekken waar de spouw vol zat met specie tussen de nieuwe kozijnen. Hierdoor blijft het uiterlijk behouden en is de wijk klaar voor een duurzame toekomst.

Dr. Plesmansingle (6)
Dr. Plesmansingle (7)
Dr. Plesmansingle (2)
Dr. Plesmansingle (4)
Dr. Plesmansingle (5)
Dr. Plesmansingle (1)
Dr. Plesmansingle (6) Dr. Plesmansingle (7) Dr. Plesmansingle (2) Dr. Plesmansingle (4) Dr. Plesmansingle (5) Dr. Plesmansingle (1)
Dr. Plesmansingel, Amstelveen

De Dr. Plesmansingel in Amstelveen is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

De oplossingen voor Dr. Plesmansingel

De Dr. Plesmansingel in Amstelveen is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!