PROJECTEN

Prefab woning in Susteren

Snel en duurzaam bouwen zonder verlies op kwaliteit en esthetiek

In het Limburgse Susteren heeft een particuliere opdrachtgever een bijzondere woning laten bouwen. Door gebruik te maken van prefab gevels is de woning in een mum van tijd gebouwd zonder concessies te doen aan het ontwerp dat de eigenaar voor ogen had. De woning oogt strak en modern: een eigentijdse combinatie van de gladde sierpleister en de robuuste gevelstrips vormt een mooi geheel in het pittoreske dorp.

Resultaat 01

Project: Prefab woning, Susteren

Aannemer

Ruys Prefab

Opdrachtgever

Particulier

Foto's

Ruys Prefab

Meer weten over dit project? Neem contact op!

Details

Opleverdatum

2022

Opgave

Nieuwbouw

Aantal woningen

1

Uiterlijk

Sierpleister, Minerale gevelstrips

Houten gevels

Houtskeletbouw is een populaire bouwmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een houten constructie. De gevels van Ruys Prefab uit Echt zijn leidend geweest in het bouwen van de gevels. Door te bouwen in houtskeletbouw wordt niet ingeleverd op de vrijheid bij het ontwerpen van de woning. Dat resulteert in een mooie en ruime woning met hoge isolatiewaardes én passend binnen het budget van de opdrachtgever. Daarnaast worden de gevels in geconditioneerde omstandigheden afgewerkt met de afwerkingen die zijn gekozen. Daarmee wordt een flink voordeel op kwaliteit behaald. De samenwerking tussen de prefab gevelbouwer Ruys Prefab en de ervaren vakmensen van Stucadoorsbedrijf Van Gageldonk zie je dan ook direct terug: snel en duurzaam bouwen zonder verlies op kwaliteit en esthetiek.

Duurzame vormgeving

De gevel is bijzonder speels ingedeeld in verschillende vlakken. Aan de voorzijde is gekozen voor een minimalistisch ontwerp met stucwerk; er zijn gevelaccenten aangebracht dankzij donkere minerale gevelstrips en lichtinval aan de voorzijde door de grote ruiten richting de woonkamer. De combinatie van materialen is niet alleen esthetisch passend bij de woning, maar draagt ook bij aan de reductie van CO2. Zo zijn de gebruikte minerale gevelstrips gedroogd op slechts 60 graden Celcius en werden de elementen vanuit de fabriek direct naar de bouwlocatie gebracht met een minimum aan vervoersbewegingen. Een win voor de eigenaar én een win voor het milieu.

Fabriek 01
Fabriek 02
Fabriek 03
Fabriek 04
Fabriek 05
Locatie 01
Locatie 02
Locatie 03
Locatie 04
Locatie 05
Resultaat 01
Fabriek 01 Fabriek 02 Fabriek 03 Fabriek 04 Fabriek 05 Locatie 01 Locatie 02 Locatie 03 Locatie 04 Locatie 05 Resultaat 01
Prefab woning in Susteren

De gevelelementen worden in geconditioneerde omstandigheden geproduceerd en op locatie in een mum van tijd gebouwd. Daarmee wordt een flink voordeel op kwaliteit én snelheid behaald.

 

 

 

 

De oplossingen voor de prefab villa

De woning is gebouwd op basis van houtskeletbouw en moderne afwerking van gladde sierpleister in combinatie met minerale gevelstrips.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!