PROJECTEN

Presikhaaf, Arnhem

Woningcorporatie Portaal beschikt o.a. in Arnhem over veel jaren '50, '60 en '70 woningen. Isolatie en ventilatie laten te wensen over, net als installaties die vaak verouderd zijn. Kortom: deze koude, vochtige en tochtige woningen stonden hoog op de nominatie om gerenoveerd te worden.

Foto bij artikel

Details

Opleverdatum

2013

Opgave

Renovatie

Aantal woningen

96

Uiterlijk

Sierpleister, Minerale gevelstrips

De renovatie

In de wijk Presikhaaf zijn 96 woningen omgetoverd naar een Nul-op-de-Meter-Woning, afgekort: NOM woning. Al deze woningen hebben een 'nieuwe jas' gekregen. Deze bestaat voor een groot deel uit geprefabriceerde gevel- en dakelementen. Sto heeft het buitengevelsysteem StoTherm Classic geleverd aan afbouw- en schildersbedrijf Ter Woerds. In de fabriek van dit bedrijf zijn alle halffabricaten samengevoegd en zo ontstonden kant-en-klare Nul-op-de-Meter gevels. Omdat dit één van de eerste grootschalige prefabprojecten was (binnen deNOM), is ervoor gekozen eerst een proefwoning te maken. Zo konden alle detailleringen, materialen, enzovoort goed op elkaar afgestemd worden om een goed eindproduct te leveren.

NDDI_DSC7246
NDDI_DSC7219
NDDI_DSC7246 NDDI_DSC7219
Presikhaaf, Arnhem

Bij Presikhaaf in Arnhem is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op prefab gevelelementen.

Het project

Een enerverend project, met een energieneutraal resultaat! Zonnepanelen, gebalanceerde ventilatiesystemen en een WTW installatie, in combinatie met hoogwaardige isolatie zorgen ervoor dat de woningen nu net zoveel energie opleveren, dan dat een gezin verbruikt in een jaar. Wil je je woning verduurzamen, dan kun je eigenlijk niet om goede gevelisolatie heen. Van iedere euro die je in isolatie investeert, heb je de komende dertig, veertig jaar profijt!

De oplossingen voor Presikhaaf

Bij Presikhaaf in Arnhem is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op prefab gevelelementen.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!