PROJECTEN

Industriële villa in Uden

Een gewogen villa in het Brabantse Uden. Drie keer eerder hadden de opdrachtgevers in eigen beheer een huis ontwikkeld. Nu de kinderen het huis uit waren wilden ze nog één keer een huis bouwen. Van alle gemakken voorzien en bovenal passend bij henzelf en de levensfase die ze betraden. Er bestaat behoefte aan eigentijds en modern wonen, zoals ze altijd hadden gedaan, maar wel met meer ruimte voor comfort, functionaliteit en sportieve recreatie.

Villa Boley, Uden (1) (Custom)

Details

Opleverdatum

2015

Opgave

Nieuwbouw

Aantal woningen

1

Uiterlijk

Sierpleister

Zelfde omgeving, nieuwe woning

Belangrijkste uitgangspunt van de nieuw te bouwen villa is dat het een geschikt decor vormt voor hun omvangrijke kunstcollectie. Het echtpaar wil liever ook niet weg uit de natuurrijke Brabantse omgeving. Dat hoeft niet, want het perceel waarop het bestaande familiehuis zich bevindt, bedraagt plus minus 6000 vierkante meter en is in eigen bezit. Besloten werd het gedateerde huis te slopen en de vrijgekomen ruimte te benutten voor de ontwikkeling van een ‘high-end’ senioren ‘villapark’, dat plaats biedt aan drie villa’s, waarvan de familie er een zal betrekken.

Villa Boley, Uden (4) (Custom)
Villa Boley, Uden (2) (Custom)
Villa Boley, Uden (4) (Custom) Villa Boley, Uden (2) (Custom)
Moderne villa in Uden

Strak stucwerk zorgt voor een moderne uitstraling van de woning. 

Kunst centraal

Wat het gebouw mede bijzonder maakt is de organisatie van plattegronden en bouwvolumen
rondom één centrale zichtlijn. In de lengte verbindt dit hart van de woning het inpandige zwembad door middel van maatwerk glazen deuren, via de slaapkamer, aan een terras aan de achterzijde. Vervolgens loopt de lijn via een verticaal geplaatste natuurvijver in de onder architectuur aangelegde tuin, uit op een bronzen kunstobject. De zichtlijn zorgt niet alleen voor een spectaculair stijlelement, het draagt tevens bij aan een gebalanceerd en evenwichtig huis. Je ervaart de rust die het creëert. Ook het ontbreken van ornamenten in de detaillering benadrukken de eigentijdse
waarden.

Zo is er in de hele villa geen plint te vinden en zijn de opvallende grote glasvlakken
in de ‘schil’ van het huis zoveel mogelijk structureel geplaatst en zorgen ze voor weids uitzicht op de omgeving. Het stucwerk is strakker dan dat van een museum. Geheel natuurlijk vormt deze perfect afgewerkte omgeving het ideale decor voor de kunstuitingen in de vorm van schilderijen, objecten, decoraties en vooral ook bronzen beeldhouwwerken, die door het huis op uitgekiende plekken staan tentoongesteld.

Villa Boley, Uden (1) (Custom)

“Alles wat met licht, luchtbehandeling, geluid en energie te maken heeft, wordt via een tablet aangestuurd.”

Bewoners

Villa Uden

De oplossingen voor deze villa

Door gevelisolatie en stucwerk realiseert u uw droomwoning. 

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!