Glasmozaïek Sint Jacobstraat Utrecht - KVK
tilleman_20191230-0100 full size (Large)
AVN_Sto_Den Haag-Westduinweg_AVN6792_web
Glasmozaïek Sint Jacobstraat Utrecht - KVK tilleman_20191230-0100 full size (Large) AVN_Sto_Den Haag-Westduinweg_AVN6792_web
Gevelbekleding

Glasmozaïek

Creëer driedimensionale kleurovergangen, authentieke patronen of een kunstwerk in de gevel door de veelzijdige tegeltjes van glas.

De voordelen op een rijtje van glasmozaïek

  • Schittering in het gevelbeeld door glossy oppervlak
  • Eindeloos variëren met kleuren en patronen
  • Breng authentieke details
  • Mogelijk op buitengevelisolatie of een geventileerd gevelsysteem
Talloze kleurcombinaties

Een brede spectrum aan kleur maakt het mogelijk om naast monochrome gevels te spelen met de mogelijkheid van het kleurenpalet en zo de gevel tot een kunstwerk te transformeren. 

Weinig onderhoud en langdurig mooi

De tegeltjes zijn makkelijk te reinigen. De glasmozaïektegeltjes zijn ook nog eens vorstbestendig en nemen nauwelijks water op, voor een langdurig mooie gevel. 

Duurzame gebouwen realiseren

Glasmozaïek is toepasbaar op gevelisolatie op basis van duurzame isolatie, of op een geventileerd gevelsysteem. Beiden dragen bij aan de CO2-reductie van het gebouw.

Bewezen systeem

De combinatie van een gevelsysteem en de glasmozaïektegels is getest en gecertificeerd. De componenten van het systeem zijn nauw op elkaar afgestemd.

TT202sintjabobsstraat2

"De kracht van glasmozaïek als gevelafwerking spreekt mij zelf erg aan. Het zal niet de laatste keer zijn dat ik met dit materiaal een project ga realiseren.”

Jasper van der Linde

K3 architectuur

Een bijzondere gevel met architectonische mozaïektegels

Mozaïekpatronen worden al sinds mensenheugenis gebruikt. Al in de oudheid experimenteerde men met stukjes steen en klei om zo patronen te leggen. Elk met een individuele vormgeving. Een tijdloze artistieke techniek, die de hedendaagse architectuur siert.

Eén van de mogelijkheden die de architect tegenwoordig ter beschikking heeft, zijn glasmozaïektegeltjes als gevelbekleding. Een oude techniek met hedendaags uitstraling. De vormgever kan met zijn creativiteit nagenoeg elk gewenst patroon en kleurschakering samenstellen om zo een geheel eigen gevelontwerp te creëren. En dankzij de schittering van de tegeltjes en het samenspel dat daarmee wordt bereikt met licht en kleur, heeft de gevel een constant wisselende uitstraling. Het is belangrijk dat de beste materialen en kleurstoffen worden gebruikt om een zo mooi mogelijk resultaat te realiseren.

De techniek die Sto gebruikt is uniek. Kleurpigmenten worden ingesmolten tijdens de tweede ovengang aan de achterzijde van de tegeltjes. Dit zorgt voor een optimale kleurvastheid van de mozaïektegels waardoor de kleuren – en het gebouw – nog jarenlang mooi blijven.

Bestel nu een sample van glasmozaïek

Wil je meer weten over de mogelijkheden met glasmozaïek?

Stel je vraag
42378

Vormgeven met glasmozaïektegels

Met de Sto-Cladding Creator visualiseer je een uniek ontwerp voor je gevelbekleding in een handomdraai. Neem opdrachtgevers mee in jouw verhaal door texturen direct in het ontwerp te gebruiken in SketchUp of Revit. 

Na registratie kun je gelijk aan de slag met de Sto-Cladding Creator.

TT202sint jacobsstraat4

Vertel over jouw designuitdaging. Wij helpen je verder.

Wil je gaan vormgeven met glasmozaïek? Wij helpen je graag met advies of samples.