PROJECTEN OPLEVEN

199 woningen Akkerwinde, Alphen aan den Rijn

Woningcorporatie Woonforte investeert in hun woningvoorraadDe renovatie van 199 woningen in de omgeving Akkerwinde en Boterbloemweg te Alphen aan den Rijn is daar een mooi voorbeeld vanDe woningen zijn compleet aan de buitenzijde gerenoveerd en hebben naast een vernieuwd uiterlijk ook een flinke energetische upgrade gekregen. 

AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_AVN6534_web

Project: Akkerwinde, Alphen aan den Rijn

Applicateur

BSK Prefab B.V.

Opdrachtgever

Woonforte

Foto's

Arjan van Nieuwkoop

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2019

Opgave

Renovatie

Aantal woningen

199

Uiterlijk

Sierpleister, Minerale gevelstrips

De belangrijkste keuze om nu te renoveren is de energiebesparing die de maatregelen realiseren. De corporatie heeft in samenwerking met het bouwteam, met daarin partners Willems Vastgoedonderhoud en Bloemen Architecten, een pakket van zes energiebesparende maatregelen doorgevoerd. De woningen zijn in 1976 gebouwd en er waren wat technische vraagstukken die opgelost moesten worden. Het energielabel van de woningen gaat hierdoor van label C naar minimaal A+. De 199 woningen zijn verdeeld in drie type woningen: 6 rolstoelgeschikte woningen (eenlaagse woningen), 79 tweelaages woningen en 114 drielaagse woningen. 

AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_IMG_2611_web
AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_AVN6528_web
AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_AVN6496_web
AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_AVN6487_web
AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_AVN6546_web
AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_IMG_2611_web AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_AVN6528_web AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_AVN6496_web AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_AVN6487_web AVN_Sto_Alphen aan den Rijn-Akkerwinde_AVN6546_web
199 woningen Akkerwinde, Alphen aan den Rijn

De 199 woningen op Akkerwinde zijn gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

Een nieuwe schil 

De woningen hebben dak- en vloerisolatie en er zijn nieuwe kunststof kozijnen met daarin goed geïsoleerd (triple) glas geplaatst. Ook krijgen de woningen volledig geïsoleerd voor-, zij- en achtergevels. De langsgevels zijn prefab gevels, die gemaakt zijn door BSK Prefabs, en komen kant-en-klaar van de fabriek. De kopgevels zijn op de bouwplaats voorzien van een gevelisolatiesysteem, maar met hetzelfde uiterlijk als de prefab gevels. Het verschil is nauwelijks zichtbaar. Omdat de gevels afgewerkt zijn met steenstrips in combinatie met strak pleisterwerk krijgt het geheel een moderne en frisse uitstraling. Bloemen Architecten uit Alphen aan den Rijn heeft samen met de bewoners gekozen voor twee kleurvarianten steenstrips voor meer afwisseling in de wijk. 

De warmte in de woningen wordt volledig hergebruikt, omdat in alle woningen een warmte-terugwin-installatie is gerealiseerd. De bewoners besparen hiermee energie en dat zien ze terug in de portemonnee. Een groot belang voor een gezond binnenklimaat is een goede ventilatie en voldoende toevoer van frisse buitenlucht. Ook komen op het dak van elke woning 14 zonnepanelen.  

Het verbeterplan 

Woonforte werkt samen met Willems Vastgoedonderhoud en Bloemen Architecten voor een verbeterplan. De renovatie wordt uit gevoert door aannemer Willems Vastgoedonderhoud in samenwerking met Twinstone. Dit gebeurt onder de naam van SlimOnderhoud. Alle bewonerszaken worden verzorgd door Twinstone. Naast communicatie en informatie verzorgen zij ook de bewonersbegeleiding tijdens de uitvoering. 

De oplossingen voor Akkerwinde

De 199 woningen op Akkerwinde zijn gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op prefab gevelelementen.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!