PROJECTEN

Renovatie Flat 11 aan Prinses Margrietlaan in Zeist

De jaren 50 flat aan de Prinses Margrietlaan in Zeist heeft een flinke metamorfose ondergaan. Een moderne uitstraling in de groene wijk Kerckebosch. Het gebouw is bijna energieneutraal dankzij alle maatregelen die zijn getroffen om de flat te verduurzamen.

AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_IMG_2885_web (Custom)

Project: Renovatie Flat 11, Zeist

Plan een afspraak

Trias Energetica als centraal uitgangspunt

De Trias Energetica staat centraal. Daarom zijn de gevels ontworpen met goede isolatiewaarden en een hoge luchtdichtheid. Dat kon worden gerealiseerd met een buitengevelisolatiesysteem op basis van EPS, waardoor de gevel ook lichtgewicht bleef. Naast deze upgrade van de thermische schil en de algehele toegankelijkheid werden ook de woningen zelf opgeknapt. Elke woning heeft een nieuwe installatie voor warm tapwater gekregen en tevens een nieuw systeem voor frisse lucht. Voor het wooncomfort van de bewoners zijn de keukens en badkamers gerenoveerd. Goede ventilatie is hierbij de basis voor duurzaam wonen.

AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7932_web (Custom)
AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7957_web (Custom)
AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7938_web (Custom)
AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7943_web (Custom)
AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7948_web (Custom)
AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7932_web (Custom) AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7957_web (Custom) AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7938_web (Custom) AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7943_web (Custom) AVN_Sto_Zeist-Prinses Margrietlaan_AVN7948_web (Custom)
Ook nog eens mooi

Naast de energetische upgrade ziet de flat er ook moderner uit en past het beter in haar omgeving.

Terug naar de basis

De oorspronkelijke jaren ’50 gelaagdheid van de gevels werd teruggebracht in een moderne Kerckebosch-variant dankzij de architecten van ag NOVA, waarbij de basis bestaat uit metselwerk. Geen bakstenen, maar minerale gevelstrips, die bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van de corporatie. De horizontale basisbelijning is gemaakt van staand en in diepte verspringend metselwerk. Ter plekke van de bouwmuren komen verticale metselwerk-penanten, terugliggend ten opzichte van de horizontale baan. Vervolgens wordt de originele paneelvulling uitgevoerd in een mix van de gevelstrips en glas. Ook de hoofdentree werd volledig vernieuwd voor een nieuw aanzicht bij aankomst.

De oplossingen voor Flat 11

De gevelbekleding voor Flat 11 realiseerde een moderne uitstraling, en dankzij isolatie werd de energetische ambitie behaald.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!