PROJECTEN

Kinabu, Zeist

In de groene omgeving van Zeist staan zeven nieuwe units van zorgcomplex Kinabu (“Kinderen Naar Buiten” ) van jeugdzorgorganisatie Trajectum Novum. In dit complex is ruimte voor 62 kinderen (in de leeftijd van 4 tot 14 jaar), die vanwege medische, orthopedagogische of opvoedkundige redenen niet thuis kunnen wonen.

Kinabu03

Details

Opleverdatum

2010

Opgave

Renovatie

Uiterlijk

Sierpleister

Renovatie

De bestaande gebouwen van Kinabu voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd: geen eigen kamer voor de kinderen, geen aparte ontvangstruimte voor de ouders, een sterk verouderd nachtverblijf voor de zorgverleners en geluidsoverlast. Geïnspireerd door het thema “licht, lucht en ruimte” zijn de donkere, sombere wooneenheden vervangen door zeven nieuwe units met een paviljoenachtige uitstraling. De bewoners en medewerkers genieten nu van lichte, ruimtelijke woningen met prachtig uitzicht op de bosrijke omgeving.

Naast het feit dat de oude gebreken verholpen zijn, is de huiselijke sfeer die Van Hoogevest Architecten gecreëerd heeft, het belangrijkste resultaat. Het handhaven van voldoende toezicht is subtiel gerealiseerd: door een Z-vormige plattegrond met een hoge woonkamer met vide, hebben de medewerkers vanuit hun kantoor zicht op de leefruimte. De overloop op de eerste verdieping waar aan de slaapkamers gelegen zijn, is vanaf beneden te overzien.

De zeven units zijn verdeeld over twee types. Deze zijn nagenoeg identiek aan elkaar, maar door de plattegronden te verdraaien en te spiegelen, ontstaat er variatie in het interieur. Ook onderscheiden de zeven wooneenheden zich van elkaar qua exterieur door het gebruik van verschillende kleuren en door variatie in de vormgeving van de tweede bouwlaag.

Kinabu
Kinabu05
Kinabu Kinabu05
Kinabu, Zeist

Bij Kinabu in Zeist is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto.

De oplossingen voor Kinabu

Bij Kinabu in Zeist is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!