PROJECTEN Ecoshape

Energetische verbetering Wimpel / Lewenborg in Groningen

Tijdens de energetische verbeterwerkzaamheden voor het complex Wimpel in de wijk Lewenborg te Groningen hebben drie portiekflats een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Na het verduurzamen van de woningen (vloerisolatie, kunststof kozijnen, plaatsen van 6 PV-panelen per woning, vernieuwen van de balkonhekken en het plaatsen van rookmelders) zijn op de gevels Ecoshapes geplaatst met een bijzonder patroon.

NDDI_-9531 (Custom)

Project: Lewenborg, Groningen

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2019

Opgave

Renovatie

Aantal woningen

222

Uiterlijk

Ecoshape

Grootschalig verduurzamen

Nijestee bezit in Lewenborg twaalf bijna identieke appartementencomplexen, met in totaal 222 appartementen. Deze wijk is gerealiseerd in de jaren ’70 en wordt gekenmerkt door de grindbetonplaten. Om de woningen te verduurzamen, waarmee de woningen veel energiezuiniger worden, is gekozen voor een gevelisolatiesysteem op de plek van de grindbetonplaten.

Ecoshape
Ecoshape
Ecoshape
Ecoshape
Ecoshape Ecoshape Ecoshape Ecoshape
Isolatie met creatieve afwerking

Om de isolatie waarde van de complexen te verhogen, bestaat de nieuwe gevel uit een polystyreen isolatieplaat met een Ecoshape afwerking. Deze afwerking geeft de vrijheid verschillende patronen en kleuren te maken. Om de eerder genoemde samenhang in de wijk is ervoor gekozen om de patronen in wit, grijs en antraciet uit te voeren. De patronen variëren vervolgens per blok en refereren naar de verschillende straatnamen waarin de complexen liggen.

De oplossingen voor Lewenborg

Door een nieuwe laag isolatie af te werken met Ecoshapes, krijgt de gevel een creatieve twist.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!