PROJECTEN PROJECTONTWIKKELAARS

Transformatie kantoor naar appartementen Arke in Enschede

Het voormalige gebouw aan de Deurningerstraat in Enschede was al jarenlang een doorn in het oog in het straatbeeld van het centrum van Enschede . In het oude Arke-kantoor van Enschede, dat sinds 2001 leegstaat, zijn 30 luxe appartementen gerealiseerd. Het pand is op een hoogwaardige en duurzame manier getransformeerd naar een bijzonder woongebouw. 

NDDI_Enschede-125557 (Custom)

Project: Amstelhuis

Opdrachtgever

Bakker Vastgoed

Fotografie

NDDI

Plan een afspraak

Groene toekomst

Het bestaande gebouw is grotendeels gestript en voorzien van duurzame isolatie en de nieuwste installatietechniek. Er zijn 7 woningtypen gerealiseerd met een vloeroppervlak tussen de 150 en 250 vierkante meter. Elk appartement is voorzien van een buitenruimte en het gebouw heeft een gemeenschappelijke binnenplein en -tuin.

Met oog op een gezonde woonomgeving wordt erg sterk ingezet op duurzaamheid en groen. Het binnenplein, het parkeerterrein en balkons zijn voorzien van veel groen. De daken liggen vol zonnepanelen en alle appartementen zijn voorzien van een warmtepompinstallatie. Duurzaamheid, groen en sociale cohesie zijn de belangrijkste speerpunten.

NDDI_Enschede-125944 (Custom)
NDDI_Enschede-125928 (Custom)
Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder
NDDI_Enschede-125944 (Custom) NDDI_Enschede-125928 (Custom) Placeholder Placeholder Placeholder Placeholder
Transformatie Arke

Een bijzonder gevelbeeld kenmerkt het gebouw na de transformatie. De minerale gevelstrips zijn op diverse manieren aangebracht en geeft een speels effect.

Verschillende laagjes

Het ontwerp van het vernieuwde gebouw bestaat uit een patchwork van gevelpatronen. Daarnaast wordt door erkers aan de gevel te plaatsen de lange gevel opgebroken in verschillende kleinere delen. Met hogere gevelopeningen als verbijzondering op de begane grond krijgt het pand een aansluiting met de straat en ontstaat variatie in de gevel.

Arke Gebouw in Enschede na transformatie

De oplossingen voor Arkegebouw

Het voormalige Arkegebouw kreeg een nieuwe uitstraling door gevelisolatie met een minerale afwerking.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!