PROJECTEN

Doornroosje, Nijmegen

Op het Stationsplein in Nijmegen is het voormalig TPG gebouw opnieuw in gebruik genomen door Poppodium Doornroosje. Het gebouw huisvest naast het poppodium ook ca. 350 studentenwoningen.

Project: Doornroosje, Nijmegen

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2013

Opgave

Transformatie

Tijd voor vernieuwing

Al sinds 1990 was er sprake van nieuwbouw, het poppodium was verouderd en kon de hoge ambities nauwelijks aan. In 2014 is de bouw gerealiseerd. Het karakteristieke gebouw aan het stationsplein heeft 15 bouwlagen met fietsenstalling, poppodium en studentenwoningen. Ondergronds is een fietstransferium voor 4000 fietsen gerealiseerd

Nijmegen_doornroosje_Sto (2)
Het uiterlijk

Het nieuwe popppodium is de blikvanger op het Stationsplein in Nijmegen. Om de bewoners van de studentenwoningen hun rust te gunnen zijn er speciale akoestische voorzieningen in het gebouw opgenomen. De gevels van Doornroosje zijn opgebouwd uit grote prefab betonnen binnenbladelementen, voorzien van StoTherm Classic waarop donkergrijs gestileerde geluidsgolven zijn aangebracht.

De oplossingen voor Doornroosje

Doornroosje in Nijmegen is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!