PROJECTEN

Van oud bankgebouw naar moderne appartementen: Bank72

Het voormalige ABN Amro-pand aan de Oldenzaalsestraat is gereed voor zijn nieuwe functie als wooncomplex. Het voormalige bankgebouw is aan zijn tweede leven begonnen door een flinke transformatie.

Bank72 (2)

Details

Opleverdatum

2020

Opgave

Transformatie

Aantal woningen

27

Uiterlijk

Sierpleister

Transformatie naar vastgoed

Investeerder en ontwikkelaar Koopman Vastgoed uit Tubbergen kocht het typische jaren 70-gebouw in 2015. Het gebouw stond toen al jaren leeg. Het transformeren naar moderne woningen heeft  bijna vier jaar geduurd. Naast de esthetiek van het gebouw moest ook wat gedaan worden aan de duurzaamheid. Het complex maakt gebruik van restwarmte van afvalverwerker Twence en op het dak liggen zonnepanelen. Verder staat het  wooncomplex op de oorspronkelijke fundatie en bleven casco, gevels en trappenhuizen intact. Op de gevel werd een dunne laag EPS aangebracht met daarop het moderne witte stucwerk.

Bank72 (7)
Bank72 (5)
Bank72 (4)
Bank72 (4)
Bank72 (7) Bank72 (5) Bank72 (4) Bank72 (4)
Bank72, Enschede

Moderne sierpleister met rode accenten kenmerken het oorspronkelijke bankgebouw.

Goedkoop in hartje centrum

Het gebouw werd in een tijd gekocht waarin de prijs goed was. Daardoor kon flink wat rendement worden verkregen. In de zomer van 2019 waren alle appartementen, maar liefst 27 stuks, verkocht en bewoond. De appartementen liggen in het hart van Enschede, met eigen parkeergelegenheid, en werden verkocht voor € 250.000 tot € 320.000.

De oplossingen voor Bank72

Het gladde stucwerk werd aangebracht op een laagje gevelisolatie. 

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!