PROJECTEN

Nieuwbouw appartementen met allure

Wanneer je nu de Koningslaan inrijdt, gelegen in Rotterdam, rijd je langs een aantal appartementencomplexen waarbij er één meteen zal opvallen. Namelijk een nieuwbouwproject gerealiseerd door investeringsmaatschappij Amvest. Waar voorheen een Peugeot dealer gevestigd was, is er nu ruimte vrij gekomen voor 68 vrije sector huurwoningen. Dit met uitzicht op de zeer groene omgeving rondom de wijk en nabij gelegen alle dagelijkse voorzieningen.

Koningslaan, Rotterdam

Project: Koningslaan, Rotterdam

Architect

Zaak van NN

Opdrachtgever

Amvest

Foto's

Mart Stevens

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2019

Opgave

Nieuwbouw

Aantal woningen

68

Uiterlijk

Minerale gevelstrips

Bijzondere vormgeving

Veel licht, modern, verdeeld in lagen en geen lange monotone gevels. Dat wilde Zaak van NN terug laten komen in het ontwerp. Gezien de lengte van het appartementencomplex wist de architect hier een bijzonder ontwerp neer te zetten. Dit wisten zij te realiseren door het complex in te delen in verschillende lagen. Ook zit er een vorm van symmetrie in die uniek oogt. Waar ook licht een belangrijke rol speelde heeft het architectenbureau dit terug laten komen door grote glasopeningen eraan toe te voegen met uitkragende balkons. Dit geeft de appartementen een zeer uitnodigende “look”. Elke woning bevat overigens een dakterras of ruim balkon.

Koningslaan, Rotterdam
Koningslaan, Rotterdam
Koningslaan, Rotterdam
Koningslaan, Rotterdam
Koningslaan, Rotterdam
Koningslaan, Rotterdam Koningslaan, Rotterdam Koningslaan, Rotterdam Koningslaan, Rotterdam Koningslaan, Rotterdam
Koningslaan, Rotterdam

Prefab

Door tijdsdruk vanuit meerdere kanten, lag er een scherpe tijdsplanning voor de bouw. Eén van de oplossingen was het gebruik van prefab gevelelementen, waardoor de bouwtijd korter werd. Prefab gevelbouwer Ter Woerds uit Neede realiseerde deze gevels. De gevels worden kant en klaar gemaakt in de fabriek en kunnen snel gemonteerd worden.

Duurzaamheid heeft ook een belangrijke rol gespeeld in het nieuwbouwproject. Door de hoge duurzaamheidsambitie van alle betrokken partijen werd er gekozen voor een innovatieve oplossing, maar wel met karakter. Daarom koos Zaak van NN voor de lichte gevelbekleding van Sto: minerale gevelstrips. Daardoor kon er licht gebouwd worden, met de esthetiek van baksteen. Dat maakt het appartementencomplex uniek in haar omgeving.

De oplossingen voor de Koningslaan

De Koningslaan, Rotterdam is een nieuwbouw project van 68 appartementen, waarbij de woningen geprefabriceerd werden voorzien van minerale gevelstrips.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!