PROJECTEN

Nicolaes Maesstraat, Zwijndrecht

Drie portiekflats, die in 1953 gebouwd zijn: in de afgelopen 60 jaar zijn er al diverse onderhoud- en renovatiewerkzaamheden aan de in totaal 92 portiekwoningen uitgevoerd. In de jaren ’80 werd de oorspronkelijke gevel voorzien van een buitengevelisolatie systeem, maar door het gebruik van een eentonige krabpleister verdween de ritmiek van de oorspronkelijke architectuur. In 2015 werden de gevels opnieuw gerenoveerd en verbeterd naar de eisen van deze tijd. Daarbij was de renovatie er met name op gericht om de geleding die in het blok zat weer terug te brengen en de verschillende woningtypes weer zichtbaar te maken.

Nic. Maesstraat, Zwijndrecht (6)

Project: Nicolaes Maesstraat, Zwijndrecht

Opdrachtgever

Woonkracht 10

Foto's

NDDI

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2014

Opgave

Renovatie

Uiterlijk

Sierpleister, Minerale gevelstrips

De renovatie

Doelstelling van de renovatie was het met een zeer beperkt budget in orde maken van de woningen voor een periode van 15-20 jaar, zowel energetisch als qua uitstraling.

De gevels zijn grotendeels opgedikt met het buitengevelisolatie systeem StoTherm Classic en afgewerkt met sierpleister Stolit K en minerale steenstrips. Dit levert een krachtige combinatie op in het gevelbeeld: de karakteristieke uitstraling van metselwerkgevels bij de kopgevels en de met sierpleister afgewerkte langsgevels. De volgende maatregelen zijn o.a. uitgevoerd:

  • De kopgevels en langsgevels: het opdikken met een nieuw StoTherm Classic systeem, voorzien van sierpleister Stolit K en minerale steenstrips.
  • De metselwerk plint en de sierpleister gevels: voorzien van een StoColor Lotusan G gevelverfsysteem.
  • Langsgevels: geveldelen bestaande krabpleister voorzien van StoColor Lotusan G
Nic. Maesstraat, Zwijndrecht (1)
Nic. Maesstraat, Zwijndrecht (5)
Nic. Maesstraat, Zwijndrecht (1) Nic. Maesstraat, Zwijndrecht (5)
Nicolaes Maesstraat, Zwijndrecht

In de Nicolaes Maesstraat in Zwijndrecht is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

Cladding Creator 1

Zelf aan de slag met deze minerale gevelstrip?

Deze gevelstrip is te customizen in onze visualisatietool Sto-Cladding Creator. Direct te downloaden voor je eigen ontwerp. 

Na registratie kun je zelf aan de slag met vormgeven.

De oplossingen voor Nicolaes Maesstraat

In de Nicolaes Maesstraat in Zwijndrecht is gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!