PROJECTEN

Yrseke, 't Vrije Woonblok

In Yerseke aan de Kakeldans is in 2019 het project ’t Vrije Woonblok gerealiseerd. Dit gebeurde in opdracht van Bouwbedrijf Rijk. Dit project bestaat uit 7 woningen die levensloopbestendig en energieneutraal zijn gemaakt. Echter is dit project gebouwd in slechts 8 weken tijd, dit is bijzonder. Dit kwam doordat de partijen op een conceptuele manier samenwerkten, hierdoor ging zowel de bouwtijd als de prijs omlaag.

_D4X2841 (Custom)

Project: 't Vrije Woonblok, Yrseke

Architect

Burosalt

Foto's

Els Swart

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2018

Opgave

Nieuwbouw

Aantal woningen

7

Uiterlijk

Minerale gevelstrips

Nieuwbouw

Tijdens de kijkdag van het project liepen de bedenkers en bouwers vol trots door de Kakeldans in Yerseke. Er was een paar weken tijd, na de sloop van de bejaardenwoningen, 1 grote vlakte. Er werd gevierd dat het eerste blok van 7 prefab-huizen voor R&B Wonen al zo goed als af was. Iedereen was ervan overtuigd dat dit de toekomst is voor de woningbouw. Het huizenblok wat op het eerste gezicht misschien traditioneel lijkt, staat daarentegen bol van de innovaties. Zo zijn er achter een laag van steenstrips een houten muur. Deze is gemaakt bij VKP in Kapelle. Volgens de hoofdaannemer Vincent Bliek van Bouwbedrijf Tijk is het onterecht dat houtskeletbouw nog zo weinig wordt toegepast in Zeeland. Het is minder belastend voor het milieu, hout isoleert beter en het is ook nog eens goedkopers. Als je op de muur klopt kan het hol klinken, maar hoe vaak klop je thuis op je muren?

_ESW1876 (Custom)
_D4X2935 (Custom)
_ESW7191x (Custom)
_ESW1876 (Custom) _D4X2935 (Custom) _ESW7191x (Custom)
Yrseke, 't Vrije Woonblok

Het Vrije Woonblok is gebouwd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

De oplossingen voor 't Vrije Woonblok

Het Vrije Woonblok is gebouwd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!