PROJECTEN

Trompstraat, Drunen

In één dag de bestaande gevel vervangen door een nieuwe, voor een energetische opwaardering en een modern gezicht. Dat kan alleen door een uitgekiende voorbereiding in de fabriek. In de Drunense Trompstraat lieten samenwerkende bedrijven bij 25 woningen zien dat het kan. Een gevel op basis van prefab geconstrueerde elementen, inclusief gevelsteen, is het resultaat. Dit project zet de toon voor een vijf jaar durende renovatie van in totaal 800 woningen door Wooncorporatie Woonveste.

Drunen, Trompstraat (1)

Project: Trompstraat, Drunen

Foto's

NDDI

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2011

Opgave

Renovatie

Aantal woningen

25

Uiterlijk

Minerale gevelstrips

Voor een prefab gevel of dak wordt vaak houtskeletbouw toegepast. Wanneer samengesteld in een fabriek en kant-en-klaar aangevoerd op de bouwplaats, bespaart dat bouwtijd en veel overlast ter plekke. Aldus geschiedde in Drunen, waar samenwerkende bedrijven in opdracht van Wooncorporatie Woonveste najaar 2012 in hoog tempo 25 woningen duurzaam renoveerden naar energielabel B, terwijl de bewoners in hun huis bleven. De geïsoleerde gevel heeft een oer-Hollandse uitstraling door een dunne gevelsteen. Er zijn houten spouwbladen toegepast, waarop isolatieplaten op basis van houtvezel geplaatst zijn. Ze isoleren tegen de kou en houden ’s zomers de warmte langer buiten.

Drunen, Trompstraat (4)
Drunen, Trompstraat (3)
Drunen, Trompstraat (7)
Drunen, Trompstraat (4) Drunen, Trompstraat (3) Drunen, Trompstraat (7)
Trompstraat, Drunen

De Trompstraat in Drunen gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

Nieuw gevelbeeld
Producent van de nieuwe geïsoleerde buitenschil in Drunen is De Groot Vroomshoop, die voor het nieuwe gevelbeeld samenwerkte met onder meer aannemer de Bonth van Hulten. Bedrijfsleider Dak- en Gevelelementen Bert Thunnissen: “de corporatie wilde renoveren en het baksteen uiterlijk behouden. Op basis daarvan had de architect het beeld bepaald en de aannemer een gevel in gedachten: geïsoleerd en met gevelsteen afgewerkt. Samen hebben we renovatieprojecten met zulke gevels bezocht en de corporatie overtuigd. Het gevelbeeld is aangepast op onze detaillering, een toepassing moet immers praktisch altijd goed uitvoerbaar zijn.”

Eenvoudige assemblage
In de fabriek van De Groot Vroomshoop zijn de voor- en achtergevel van 5,4 meter breed bij 5,2 meter hoog volledig geprefabriceerd en voorzien van beglazing, afgelakte kozijnen en voor- en achterdeur. “Lenferink Afbouw heeft de gevel bij ons in de fabriek voorzien van een voorstrijk stuclaag en de gevelsteen verlijmd”, vertelt Thunnissen. Omdat alle details volledig op elkaar zijn afgestemd, was de assemblage eenvoudig en snel te realiseren. De opschaling van energielabel E naar B is mede te danken aan het isolatiepakket dat de basis vormt van de nieuwe gevel: StoTherm Wood isolatieplaten afgewerkt met gevelsteen.

De oplossingen voor Trompstraat

De Trompstraat in Drunen gerenoveerd met een slim gevelsysteem van Sto op zowel prefab gevelelementen als op traditionele gevelisolatie.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!