PROJECTEN

Nieuw gebouw voor Kindcentrum Speel en Leer

De architectuur van Veenhuizen kenmerkt zich door symmetrie, 'ambachtelijke' detaillering en respect voor de bestaande omgeving. Dat geldt ook voor de nieuwe locatie van Kindcentrum Speel en Leer. Een nieuw gebouw met authentieke details.

NDDI_Veenhuizen-1450 copy (Custom)

Project: Kindcentrum Speel en Leer, Veenhuizen

Applicateur

Afbouw Perdok BV

Opdrachtgever

CKC Drenthe

Foto's

NDDI

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2021

Opgave

Nieuwbouw

Uiterlijk

Keramische steenstrips

Aan alle eisen gedacht

Het nieuwe gebouw van het kindcentrum is tijdloos, mooi en houdbaar dat goed op zijn plek staat in veilige en gezonde speel- en leeromgeving . Zo is ervoor gekozen om de hoofdstructuur volledig in CLT uit te voeren én voldoet de school al aan alle BENG-eisen en frisse scholen categorie-B. 

Daarnaast draagt de gevel bij aan een comfortabel en gezond binnenklimaat. De gevel is voorzien van een gevelisolatiesysteem op basis van EPS en is afgewerkt met sierpleister en keramische steenstrips. Alle schoolkinderen hebben tijdens het bouwproces hun naam in klei mogen schrijven, welke vervolgens zijn afgebakken en uiteindelijk in de gevelplint zijn verwerkt, waardoor een bijzonder detail is ontstaan in de gevel. 

NDDI_Veenhuizen-1416 (Custom)
NDDI_Veenhuizen-1408 (Custom)
NDDI_Veenhuizen-6027 copy (Custom)
NDDI_Veenhuizen-1422 (Custom)
NDDI_Veenhuizen-1443 (Custom)
NDDI_Veenhuizen-1402 copy (Custom)
NDDI_Veenhuizen-1416 (Custom) NDDI_Veenhuizen-1408 (Custom) NDDI_Veenhuizen-6027 copy (Custom) NDDI_Veenhuizen-1422 (Custom) NDDI_Veenhuizen-1443 (Custom) NDDI_Veenhuizen-1402 copy (Custom)
Bijzondere details

Het gebouw heeft een authentieke uitstraling, waardoor het goed past in de monumentale omgeving. 

Kleinschalig, met oog op kwaliteit

Op de school zitten ongeveer 80 leerlingen verdeeld over vier groepen. Er wordt veel waarde gehecht aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs, waarbij oog voor elkaar belangrijk is. Dat komt terug in onder andere de speelplaatsen, maar ook in het ontwerp, door een open maar toch flexibele indeling. 

De oplossingen voor Speel en Leer

Gevelisolatie is een belangrijk onderdeel bij het zorgen voor gezonde scholen. 

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!