PROJECTEN

Dynamische gevel op een eigenzinnig landgoed

De locatie van Nieuw Bellinkhof is bijzonder. En dat geldt ook voor de villa’s – naar ontwerp van Maas Kristinsson Architecten – die verrezen op dit bijna verscholen perceel tussen Twello, Deventer en de IJssel. 

Voordat landgoed Nieuw Bellinkhof vorm kreeg graasden hier meer dan vijftig jaar de pinken van een plaatselijke boer. Nu is het een eigentijdse schakel in een gevarieerd landschap met cultuurhistorische, ecologische en recreatieve waarden. De riante energieneutrale villa’s contrasteren met dat landschap, maar vanuit het interieur vormen zij er ook onderdeel van.

EV-MKA-Twello-17

Donkere sokkel
Vooral het landhuis dat bijna zweeft boven het maaiveld springt in het oog. Donkere antracietkleurige keramische stenen markeren de sokkel. Achter deze façade gaan de functionele ruimten verborgen, waardoor de hele eerste verdieping is gereserveerd voor wonen en een panoramisch uitzicht. 

Akoestische kwaliteiten 
In de woonkamer zorgt het StoSilent akoestisch plafond voor een aangename gehoorbeleving. Grote glasoppervlakken en harde materialen weerkaatsen geluid. Maar door de goede geluidsabsorberende eigenschappen van het plafond – voorzien van een gladde StoSilent Top finish – correspondeert de akoestische sfeer met de sereniteit van de omgeving.

Dynamische gevel
De verwevenheid met de natuur komt daarnaast tot uiting in het stucwerk. Als de zon hoog aan de hemel staat, contrasteert het grijswit prachtig met de zwarte plint. Maar zodra de zon richting de horizon zakt komt het stucwerk tot leven. Door de pleister in bezemstructuur aan te brengen, ontstaat er namelijk schaduwwerking in de gevel en kleurt deze mee met het avondlicht.

Comfort
Een aangenaam binnenklimaat is verkregen door het balkon te voorzien van een brede overstek en bij de lay out rekening te houden met de (zon)oriëntatie. Zo bevindt de ouderslaapkamer zich aan de noordzijde, waar het aangenaam koel is. Bovendien is de gevel voorzien van uitstekende isolatie. Het lichte buitengevelisolatiesysteem verenigt energetische kwaliteiten met esthetische vrijheid waarbij de mix van moderne steenstrips overgaat in bijzonder gestructureerd pleisterwerk in één functionele toepassing. 

Project: Nieuw Bellinkhof, Wilp

Opdrachtgever

Particulier

Foto's

Edith Verhoeven

Plan een afspraak

Details

Opleverdatum

2021

Opgave

Nieuwbouw

Aantal woningen

1

Uiterlijk

Keramische steenstrips, Minerale gevelstrips

EV-MKA-Twello-1
EV-MKA-Twello-17
EV-MKA-Twello-29
EV-MKA-Twello-21
EV-MKA-Twello-1 EV-MKA-Twello-17 EV-MKA-Twello-29 EV-MKA-Twello-21
Nieuw Bellinkhof

De energieneutrale villa’s contrasteren met het landschap, maar vanuit het interieur vormen zij er ook onderdeel van.

De oplossingen voor Nieuw Billinkhof

Doordat de pleister in bezemstructuur is aangebracht, ontstaat er schaduwwerking in de gevel en kleurt deze mee met het avondlicht.

Neem contact met ons op!

Hi! Wil je meer weten over dit project?

We zijn trots op onze projecten. En we vertellen je er graag alles over!